Dalgona iskaffe med moccakrem | Moder Jord®

Dalgona iskaffe med moccakrem

Sjokolade med appelsinsmak

I en annen bloggpost skrev jeg om Dalgona iskaffe som har blitt en stor hit. Jeg velger å lage den fra bunnen av med ferskbrygget kaffe i stedet for å bruke pulverkaffe. Her får du en variant helt uten sukker. Istedet bruker jeg melkesjokolade og Wild orange. Det smaker utrolig godt. Om du noen gang har smakt appelsinsjokoladen fra Freia, så kan du sikkert tenke deg til hvordan denne iskaffen smaker. Er du ikke så glad i kaffesmak, så er dette en variant du kommer til å elske.

Oppskrift

3 kopper sterk ferskbrygget kaffe
7 biter melkesjokolade
3,5 dl fløte
Isbiter
Kald melk
4 dråper eterisk olje med Wild orange
Raspet sjokolade til pynt

 

Slik gjør du det

Jeg brygget sterk kaffe med kaffemaskina mi, som kverner hele kaffebønner. Det blir det nydelig kaffe av. 3 kopper tilsvarer 4,2 dl med sterk kaffe. 

Hell kaffen i stekepanna og reduser mengden vann til du står igjen med litt under 1 del kaffe. La den gjerne puttre på litt svak varme og prøv å få ut så mye vann som mulig. Du skal blande kaffen i fløten senere, så du vil ha minst mulig veske igjen.

Hell den reduserte kaffen i et litermål.

Tilsett sjokoladebitene og smelt i vannbad sammen med kaffen.

Kjøl ned kremen mens du rører litt i den. Jeg satte min i et kaldt vannbad.

Når moccaen er kald, tilsett fløte. Jeg hadde i fløte til alt målte 4 dl.

Pisk kremen!

Tilsett 4 dråper eterisk olje med Wild orange for å få appelsinsmak. Jeg valgte å ha oljen rett i glasset, før jeg hadde i melka. Du kan også ha den i sjokoladekremen om du ønsker det. Men det blir ganske mye krem, som jeg satte i kjøleskapet for bruk til senere. For å få sterk nok appelsinsmak, tilsett oljen rett i glasset og ikke i kremen. Om du vil ha sterkere smak, tilsett mer eterisk olje. Husk å bruke helt rene oljer!

Fyll på med kald melk. Vil du ha en varm utgave, dropp isen og varm opp melka først.

Legg moccakremen i tilslutt.

Da er det bare å nyte! <3

Få oversikt over alle
Eteriske oljer

og andre produkter

 

 

Få fordeler
Alltid
25% rabatt

uten forpliktelser

 

100% dokumentert
Ren kvalitet

du kan stole på